No video preview in Android app

Hi @Dawid,

For someone to give an answer, it would be useful if you provide a bit more details - for example, what player are you using and how did you set it up.
Also, please keep in mind that this is Adalo community forum and it is not an official support channel. If you would like to receive support from Adalo CX team, the best way will be to submit a support ticket here: Submit a Support Ticket

Best regards, Victor.

I use Plyr video. In web preview it works, on Android not.

Hi @Dawid,

As far as I know the author of the component is @lottemint, may be he could advise.

Another possible cause could be the access rights to the video file itself - it should be publicly accessible (not limited to previewer.adalo.com).

Best regards, Victor.

2 Likes

Thanks. How to check that privacy thing?

Hi @Dawid,

It depends on where you store the file. For example I’ve seen cases when file is stored on AWS S3, and the access control to this file is set only to a certain list of domains; so when user connects from the app, the file doesn’t load.

It is quite difficult to debug these issues without app access and other details. Unless someone has faced similar problem with Plyr or you get the answer from component author, the best way to go would be submitting a support ticket.

Best regards, Victor.

Hello @Dawid,

Sorry to hear that you have an issue.
May I know if you had a look at the following topic, please:

Let me please know if that helped or not.

Thanks @Victor for pinning me to this topic!

1 Like

Hey man!
I don’t use Amazon S3. What’s the solution?

Can you please share the link to a video (it may be a test one) that doesn’t work here? I’ll test it out.

Hey. Videos play. The point is - I have black background instead thumbnails from videos which is not attractive for my app :frowning:

1 Like

Would you please share the URL of the thumbnails?

How?
It’s on my app. There is no URL to thumbnails, they show automatically on preview from video.

Please have a look at the attached screenshot:

Are you talking about this thing (marked via the red rectangle)?

No. I write about whole image (waves).

Ah, I see. Thanks for the additional info.

It looks like you’re talking about the Poster Image field:

Unfortunately, this thing isn’t generated automatically.
So, if you leave this field empty, you’ll see the black screen:

Let me know if you have any questions, please.

1 Like

@lottemint I putted the video URL for this field but in the preview it’s not appearing @lottemint .
What should I have to do @lottemint ?

Thank you :blush::blush:

1 Like

Would you please share that URL here? I’ll test it out.

1 Like

@lottemint I uploaded a video to my DB and I put the URL of that video. @lottemint so do I have to send the video or the URL of that video (upload to the Google drive and that Link)? @lottemint ?:blush:

Thank you. So, why does it work on previewer?

Hum… :thinking:
Can you please make a screenshot of your player configuration (the Poster Image URL field)?

1 Like

@lottemint can I suggest a component to create. :blush::blush: